ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ

Τα Επιχειρήματα ελευθερίας, είναι μια συλλογή 81 κειμένων. Το απόσταγμα σκέψης αλλά και ακτιβισμού των τελευταίων 20 χρόνων. Είναι ένα ανθολόγιο εφαρμοσμένου φιλελευθερισμού.

Τα κείμενα που περιλαμβάνονται καλύπτουν θέματα όπως η φιλελεύθερη δημοκρατία, το κράτος δικαίου και τα ατομικά δικαιώματα (µε έμφαση στην ελευθερία του λόγου, της έκφρασης και του Τύπου, την ακαδημαϊκή ελευθερία, τα δικαιώματα που έχουν να κάνουν µε τον έλεγχο του σώματός µας, τα δικαιώματα των ομόφυλων ζευγαριών, των μεταναστών και των αδύναμων ομάδων).

Read More

Ευρωπαϊκή Ολοκλήρωση και αντιμετώπιση της τρομοκρατίας

Ευρωπαϊκή Ολοκλήρωση και αντιμετώπιση της τρομοκρατίας.
Θεσμικές και πολιτικές τάσεις.
Τι είναι το «διάστημα κρίσιμης εγρήγορσης»; Πώς η πολιτική καταπολέμησης της τρομοκρατίας διασώζει την ΕΕ;
Το βιβλίο της Αθανασίας Βασιλοπούλου-Αθανασοπούλου, απαντά σε αυτά τα ερωτήματα μέσα από τη μελέτη των θεσμικών και πολιτικών τάσεων που αναπτύσσονται κατά τη διαμόρφωση και την υιοθέτηση της αντιτρομοκρατικής πολιτικής της ΕΕ, υπό συνθήκες κρίσης.

Read More

Η αρχή της αλληλεγγύης & της δίκαιης κατανομής ευθυνών

Στο πεδίο του ασύλου, της μετανάστευσης και των συνόρων
Χρήστου Μπαξεβάνη
Η έκρηξη των προσφυγικών και μεταναστευτικών ροών τα τελευταία χρόνια έφερε, μεταξύ άλλων, στο επίκεντρο του πολίτικού και νομικού διαλόγου την αρχή της αλληλεγγύης στην ενωσιακή έννομη τάξη. Αντικείμενο της παρούσας μελέτης είναι το θεσμικό και κανονιστικό πλαίσιο δράσης της Ένωσης…

Read More

Η νέα Τουρκία του Ερντογάν

Από το δημοκρατικό όνειρο στην αυταρχική εκτροπή
ΑΧΜΕΤ ΙΝΣΕΛ
Κορυφαίος διανοούμενος, ο Ινσέλ διετέλεσε καθηγητής και διευθυντής του Οικονομικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Γαλατασαράι στην Κωνσταντινούπολη και Αντιπρόεδρος του Πανεπιστημίου Paris. Σύμφωνα με τον Αχμέτ Ινσέλ. «Σήμερα, ο Ταγίπ Ερντογάν ενσαρκώνει ένα αληθινό παράδοξο…

Read More

Μιλώντας για τη θάλασσα στα εγγόνια μας

Hubert Reeves, Yves Lancelot

Αυτά που µας έµαθε η επιστήµη σχετικά µε την προέλευση της θάλασσας, τη φύση της, τις κινήσεις της, τον ρόλο της στις κλιµατικές µεταβολές µάς αναγκάζουν να την αντιµετωπίσουµε ως την καρδιά ενός γενικού συστήµατος από το οποίο εξαρτάται η ισορροπία του πλανήτη.

Read More

Archives

issuu.com