Σαρλότ

ΝΤΑΒΙΝΤ ΦΟΕΝΚΙΝΟΣ.,

Το μυθιστόρημα αφηγείται τη ζωή της Σαρλότ Σαλομόν, μιας ζωγράφου που δολοφονήθηκε –είκοσι έξι ετών έγκυος– στο Άουσβιτς. Αφηγείται επίσης, στιγμή στιγμή, τη δεκαετία του ’30 στο Βερολίνο και τη δηλητηριώδη διείσδυση του ολοκληρωτισμού στην καθημερινή ζωή όλων ανεξαιρέτως των ανθρώπων.

Read More

Ευρωπαϊκή ολοκλήρωση. Οι πολλαπλές κρίσεις και οι προκλήσεις του μέλλοντος

ΣΟΥΖΑΝΝΑ ΒΕΡΝΥ – ΑΝΤΩΝΗΣ ΚΟΝΤΗΣ

Συλλογικό έργο με διακεκριμένους ειδικούς, μέλη της ελληνικής επιστημονικής κοινότητας των Ευρωπαϊκών Σπουδών, οι οποίοι τιμούν τον Παναγιώτη Κ. Ιωακειμίδη, συνεπή οραματιστή και ακτιβιστή υπέρ της ενωμένης Ευρώπης.

Read More

Τουρκία, Ισλάμ, Ερντογάν

Κωνσταντίνος Φίλης

Στην Τουρκία εξελίσσεται ένας ουσιαστικός μετασχηματισμός υπό τον Ερντογάν: Η φυσιογνωμία της χώρας αλλάζει σε ισχυρή θρησκευτική και συντηρητική κατεύθυνση και επηρεάζεται ανάλογα και η συμπεριφορά της στο περιφερειακό και διεθνές γίγνεσθαι.

Read More

Κρήτη, το νησί των προσαρμογών. Οικονομία και Κοινωνία τον 19ο αιώνα (1830-1913)

Μάνος Περάκης

Στη διάρκεια του κρητικού 19ου αιώνα (1830-1913) η οικονομία και η κοινωνία της Κρήτης γνώρισαν σπουδαίες μεταβολές. Ποιοι τομείς της κρητικής οικονομίας αναπτύχθηκαν και ποιοι παρέμειναν στάσιμοι ή παρήκμασαν στην πάροδο του χρόνου και ποιο μοντέλο οικονομικής ανάπτυξης επικράτησε;

Read More

Ίμβρος. Ένα μικρό νησί με μεγάλη ιστορία

Ηλίας Ανδρέου, Ιωάννα Ανδρέου

Οι αρχαιολόγοι Ιωάννα και Ηλίας Ανδρέου αφιέρωσαν από το 1990 και μετά όλες τις δυνάμεις τους σε μια εξαντλητική εικοσιπενταετή προσπάθεια, με στόχο την κατά το δυνατόν πλήρη απογραφή του μνημειακού πλούτου του νησιού και συγχρόνως τη συστηματική και επιστημονική μελέτη του.

Read More

Archives

issuu.com